Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (2024)

  • Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (1)Licorice Pizza(více)
  • Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (2)The Night of Counting the Years(pracovní název)
  • Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (3)Soggy Bottom(pracovní název)
  • Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (4)Licorice Pizza
  • Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (5)Licorice Pizza
  • Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (6)Licorice Pizza(méně)

66%

Hodnocení a fanklub

Drama / Komedie

USA, 2021, 133 min(Alternativní 128 min)

Režie:

Paul Thomas Anderson

Scénář:

Paul Thomas Anderson

Kamera:

Paul Thomas Anderson, Michael Bauman

Hudba:

Jonny Greenwood

Hrají:

Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Bradley Cooper, Tom Waits, Benny Safdie, Skyler Gisondo, John C. Reilly, Joseph Cross, Maya Rudolph, John Michael Higgins, Mary Elizabeth Ellis, Zoe McLane, Craig Stark, Fatimah Hassan, Ryan Wicks, Emma Dumont, Emily Althaus, Anthony Molinari, Christine Ebersole, Harriet Sansom Harris, Sasha Spielberg, George DiCaprio, Este Haim, Iyana Halley, Max Mitchell, Adam Somner, Mick Giacchino, Destry Allyn Spielberg, Danielle Haim, Isabelle Kusman, Allegra Clark, Josh Monkarsh, Joshua Zev Nathan, Nate Mann(více)

Produkce:

Paul Thomas Anderson, Sara Murphy, JoAnne Sellar, Adam Somner

Střih:

Andy Jurgensen

Zvuk:

Christopher Scarabosio

Scénografie:

Florencia Martin

Masky:

Seana Chavez, Lori McCoy-Bell

Kostýmy:

Mark Bridges

(další profese)

(více)

Obsahy(3)

zobrazit všechny obsahy

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973.(Magic Box)

Příběh Alany Kane (Alana Haim) a Garyho Valentina (Cooper Hoffman), jak vyrůstají, pobíhají a procházejí zrádnou cestou první lásky v údolí San Fernanda v roce 1973.(honzikk)

Patnáctiletý Gary Valentine (Cooper Hoffman) se na chlapeckém školním večírku v Los Angeles seznámí s asistentkou fotografa Alanou Kane (Alana Haim). Sebevědomý Gary, který už má zkušenosti s herectvím a podnikáním, pozve o deset let starší dívku na večeři. Alanu zaujme Garyho jistota a souhlasí, že ho doprovodí na televizní show do New Yorku. Tím začíná jejich společná cesta...(curil)

Videa (1)

Recenze (174)

VÍCE

marhoul

všechny recenze uživatele

Mladý Hoffman se potatil, což mě potěšilo, holka je jak zhmotnění Modiglianiho obrazu v 3D tiskárně, nezvykle obludná šišatost, přičemž jeho obrazy jsou TOP, film je nudná kravina. Navzdory obsazení, nic, s čím by divák měl ztrácet čas. Jedna hvězda za sympatického a evidentně talentovaného syna mého oblíbence, druhá za Bowieho Mars.()

claudel

všechny recenze uživatele

Paul Thomas Anderson pro mě bude asi navždy tříhvězdičkovým režisérem. Jeho styl neodpovídá mým preferencím a tomu, co mám rád. Na druhou stranu v tomto konkrétním případě kromě označení snímku za zvláštní bych vyzdvihl velmi přesné vystižení dobové atmosféry umocněné hudební složkou, pěknou kameru a bizarní humor. Ústřední duo mi nesedlo, i když chápu směřování autora, že nechtěl film obsadit plakátovou herečkou a hercem. Tak snad mě někdy posadí nějaký počin pana Andersona na zadek...()

Reklama

Lischai

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, skvělý cast a pár vtipných momentů (Bradley Cooper si to tady velice dává), ale jinak je to nesourodá směs historek o tom, jak spolu holka a kluk začínali randit. Jestli je tam nějaký přesah, úspěšně jsem ho minul. Možná pro amíky mají ty epizody s vodními postelemi a benzínovou krizí kouzlo jak pro nás bakelitový rádio ve Vyprávěj, ale za mě teda bohužel cool dobové detaily film neudrží.()

novoten

všechny recenze uživatele

Pro někoho šťastný návrat k Andersonovým kořenům, pro mě bohužel právě návrat k Andersonovým kořenům. Mnohem raději bych viděl nějakou ambiciózní drámu, které posledních patnáct let akademii v pravidelných dávkách servíroval, než rozpačitý výlet do oblíbeného údolí. Tak jako jsem byl kdysi zmatený u subjektivně nepříjemných Opilých láskou, cítím se podobně i dnes, u série řadových historek s podmíněným zcizovacím efektem, kterým chybí pevný základ. Nevím, k čemu je mi psychopat na motorce nebo maniak na benzince. Nahazují obraz doby, který sedmdesátkám dělá medvědí službu a jen zvyšují frekvenci kroužení hlavní dvojice, která k sobě na první ani na druhý pohled nepasuje. S osvědčenými vypravěči potulných mladistvých příběhů nemá ani cenu srovnávat.()

Arsenal83

všechny recenze uživatele

Už predstava pizze so sladkého drievka mi prišla hnusne, ale to som nevedel, že do hlavných rolí nasadili také ohavy. Vážne, režisér sa musel orientovať na nejaký antiestetický dojem, inak si to neviem vysvetliť. Nepozerateľné a dejovo nudné, čo umocňuje aj fakt, že tá nuda sa ťahá cez dve hodiny. Aspoň atmosféra rokov sedemdesiatych sa podarila. Vyprahnutý film, ktorý nemá čo povedať.()

Galerie (25)

VÍCE

Photo © Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (8)

Zajímavosti (8)

VÍCE

  • Skladba v traileru je „Life On Mars?“ od Davida Bowieho.(honzikk)
  • Pri písaní scenára sa Paul Thomas Anderson inšpiroval filmami:Americké graffiti (1973),Bitka na Ridgemont High (1982),Repo Man (1984),Harold a Maude (1971), Absolvent (1967) aOmámení a zmatení (1993).(simonK)
  • Predstaviteľka hlavnej ženskej postavy Alana Haim je členkou kapely HAIM, ktorú tvorí so svojimi sestrami Danielle a Este. Viacero videoklipov kapely vzniklo v réžii samotného režiséra filmu Paula Thomasa Andersona. Danielle a Este sa vo filme objavili tiež - v roli Alaniných sestier. Ich filmových rodičov stvárnili ich skutoční rodiča Donna Haim a Mordechai "Moti" Haim. Všetci majú vo filme rovnaké krstné mená, ako používajú v civile.(mijec)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací…(více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika…(více)

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.…(více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend vkinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů vrámci prvních pěti dní zUSA není ve…(více)

Lékořicová Pizza (2021) | ČSFD.cz (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5347

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.